محل تبلیغات شما

     سیامک رحمانی، رومه نگار معتقد است که ماجرای یارانه مطبوعات فساد آور است ولی اگر نظارت بر پیش‌نویس شیوه‌نامه جدید محاسبه و تخصیص یارانه مطبوعات را بر عهده انجمن صنفی مطبوعات بگذارند و ناظران هیچگونه وابستگی به مدیران مطبوعات، کارکنان وزارت ارشاد و… نداشته باشند، می توان به آن امیدوار بود. رحمانی در عین حال، تعیین اولویت های محتوایی در این پیش نویس را تشویق به تقلب و فساد می داند و می گوید که نشریه باید بر روی اولویت ها و مسئولیت های خودش منتشر شود، نه اولویتی که دولت برایش تعیین می کند.

     سیامک رحمانی سردبیر سابق رومه شهروند» در بیان ارزیابی پیش‌نویس شیوه‌نامه جدید محاسبه و تخصیص یارانه مطبوعات در سال ۹۸  به شفقنا رسانه می گوید: به طور کلی ماجرای یارانه فساد آور است. به عبارتی یک نوع رانت محسوب می شود و همه برای اینکه سهم بیشتری بگیرند، مسئولیت های خودشان را فراموش می کنند و با ایجاد رابطه و شرایط استفاده از این یارانه، کارشان را پیش می برند.

     رحمانی در باره نقاط قوت و ضعف این پیش نویس می گوید: البته پیش نویس جدید نسبت به قبلی، فنی تر است ولی در آن هم چند نکته محل بحث وجود دارد. اول اینکه نظارت بر اجرای آن مسئله مهمی است و باید قبول کنیم که تقریباً غیر ممکن به نظر می رسد. چون همه مدیران رسانه ها به این نگاه می کنند که ببینند معاونت چه شرایطی را برای دریافت امتیاز گذاشته و به نوعی دست به تقلب بزنند. از طرفی افرادی که باید نظارت کنند کسانی هستند که قبلاً هم چنین مسئولیتی داشتند. این افراد هم براساس روابطی که با اهالی مطبوعات دارند، شرایط خودشان و… اقدام به ارزیابی می کنند.

     او ادامه می دهد: در نظر بگیرید که ما نزدیک به ۲هزار نشریه داریم و همه آن ها هم می خواهند از این یارانه استفاده کنند. از طرفی هم اکثر نهادهای مطبوعاتی در اختیار افرادی هستند که تعداد زیادی نشریه – اغلب - غیر حرفه ای دارند. به عبارتی زور، دست این دوستان است و من معتقدم که اکثر افراد ناظر هم از همین ها هستند!

     این رومه نگار انتقاد می کند: بیشتر نشریات ما تحریریه ندارند و به صورت حرفه ای منتشر نمی شوند و تنها به دنبال گرفتن یارانه هستند. یعنی با هر حقه و کلکی موارد تاکید شده در پیش نویس را در ظاهر رعایت می کنند ولی در باطن درحال دور زدن قانون هستند. توجه داشته باشید که در وزارت ارشاد برخی از مسئولان با مدیران مسئول رسانه ها روابط دوستانه دارند و گاهی سعی می کنند این نظارت به درستی اجرا نشود و این یارانه عادلانه تقسیم نشود.

     به گفته رحمانی، ۹۰ درصد مطبوعاتی که اسمشان در وزارت ارشاد وجود دارد، به عنوان نشریه منتشر نمی شوند و اساساً نباید یارانه به آن ها تعلق بگیرد. ولی وقتی معاونت شرایط تعیین می کند، سعی می کنند با تقلب به گونه ای جلوه دهند که ما این شرایط را داریم.

     او تاکید می کند: اگر در این پیش نویس نظارتی قوی وجود داشته باشد، یا به عبارتی این نظارت در دست انجمن صنفی مطبوعات قرار بگیرد و وابستگی به مدیران مطبوعات، وزارت ارشاد و… نداشته باشد، می توان به آن امیدوار بود، ولی مطمئن باشید چنین کاری نمی کنند. چون در ماجرای یارانه قرار است عده ای منتفع شوند.!!

     به اعتقاد رحمانی، بهترین روش حمایت از مطبوعات این است که یارانه را قطع کنند و از خوانندگان حمایت کنند. از طرفی بهتر است که تلاش شود تا فشارها و ممیزی های موجود کم شود و مطبوعات بتوانند در شرایط بهتری کار رومه نگاریشان را انجام دهند. مورد بعدی عدم اختصاص امتیازهای ویژه به نشریات دولتی است. یعنی شرایط به گونه ای باشد که فضا برای رقابت نشریات دولتی و خصوصی فراهم شود.

                                                                             برگرفته از شفقنا رسانه

برپایی نشست تخصصی«اعتبار رسانه‌ها در ایران»

افزایش ضریب کیفی مطبوعات، یک گام به جلو

یارانه مطبوعات فساد آور است

یارانه ,مطبوعات ,     ,شرایط ,پیش ,هم ,می کنند ,پیش نویس ,یارانه مطبوعات ,وزارت ارشاد ,می گوید ,تخصیص یارانه مطبوعات

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

بیمه معلم نمایندگی سمیعی کد 4186